Urządzenia i Akcesoria
Flany ze strączków zielonego groszku z miętowym jogurtem
Składniki
Flany ze strączków zielonego groszku
-
50 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
700 g wody plus dodatkowa ilość do pieczenia w kąpieli wodnej
-
1000 g młodego, zielonego groszku, w strączkach
-
60 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia foremek
-
mąka pszenna do oprószenia foremek
-
150 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
1 łyżeczka soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
1 - 2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
-
3 jajka
Miętowy jogurt
-
5 g liści mięty, świeżych
-
5 g skórki z cytryny ekologicznej, bez białych błonek, pokrojonej na kawałki
-
150 g jogurtu typu greckiego
-
5 - 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
¼ łyżeczki soli
-
1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
liście mięty, świeże do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pizza na spodzie z batatów
1 godz. 5 min
Wegański pad thai ze spiralizowanych batatów (TM5)
45 min
Chrupiący ser feta z sałatką z czerwonej kapusty i jabłka
30 min
Pasta z pieczonej papryki i orzechów
40 min
Koreański makaron japchae (TM6, TM7)
1 godz. 15 min
Podpłomyki z ziemniakami i rozmarynem (TM6, TM7)
1 godz. 15 min
Sałatka ziemniaczana z rumienioną cebulą, orzechami i serem pleśniowym (z osłoną noża miksującego 2.0)
1 godz.
Orzechowe ravioli z szampańskim sosem
1 godz. 30 min
Zupa miso, sałatka z makaronem azjatyckim; Muffinki matcha (bez laktozy)
1 godz. 45 min
Wołowina po burgundzku z kopytkami dyniowymi (z osłoną noża miksującego)
8 godz. 20 min
Faszerowane bataty z majonezem banan-sriracha i surówką coleslaw
50 min
Sos warzywny z masłem orzechowym
30 min